Hruškové kapkejky s mascarpone krémom

26.9.16

Nikdy by som nepovedala, že niečo tak malé, milé a chutné môže byť pripravené tak rýchlo a jednoducho. Kapkejky, alebo cupcakes som doteraz nerobila. Za posledný mesiac som vytvorila hneď 3 príchute a už sa teším na ďalšie experimenty!


V rukáve mám tromf - tie najdokonalejjšie, najmäkšie, najšťavnatejšie čoko kapkejky, aké kedy uzreli svetlo mojej kuchyne. Ale tie si ešte schovám na horšie časy. Dnes to dáme na jesennú nôtu. Veď to iste už sami cítite. Vo vzduchu, kostiach, miestnom Starbuckse. Hrnie sa na nás obdobie tekvíc a škorice, v obchodoch na nás vyskakujú predavačky s hokkaido, na uliciach možno pozorovať zmätené obyvateľstvo v tielkach so zimnou bundou okolo pása, podniky pomaly rušia terasy (v Starom Meste Bratislavy možno aj nadobro), vôňu grilovačiek strieda závan kvasu zo susedovej komory, mladé mamičky presúvajú svoje kočíkovanie z exteriéru mesta do interiéru nákupných centier, spolu s plavkami sme odložili aj svoje dietne plány a vrhli sa na pečené kačky s dobre omastenou lokšou a k tomu burčáčik a už nám zrazu ani nevadí, že večer je 10 stupňov a vy nadávate, že ste si nezobrali ten hrubý sveter. A v tomto kontexte je podľa mňa celkom na mieste zakúriť si aj v domácnostiach. Čo na tom, že nemáte krb a v paneláku ešte nezapli radiátory? Rúru predsa máte! Tak si upečte mini koláčiky šmrncnuté tou našou dlhoočakávanou jeseňou!

Narichtujte si:
100 g hladkej múky
80 g Zlatý Klas Premium (2 balenia)
100 g krupicového cukru
½ balíčku prášku do pečiva
1 čl škorice
3 vajcia
1 čl citrónovej šťavy
50 g práškového cukru
Kôra z pomaranča
4 hrušky

Vo veľkej mise skombinujte múku, Zlatý Klas, cukor, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky. Bielky s citrónovou šťavou šľahajte. V polovici šľahanie pridajte práškový cukor a ďalej šľahajte na tuhý sneh. Do snehu postupne pridávajte žĺtky. Medzi každým poriadne zapracujte do peny. Do vaječnej zmesi jemne vmiešajte suché ingrediencie a kôru z pomaranča. Vypracujte hladké cesto. Nakoniec pridajte na malé kocky nakrájané hrušky. Cesto rozdeľte do formy na muffiny. Pečte v rúre vyhriatej na 175°C 12 – 15 minút. Upečené muffiny nechajte úplne vychladnúť.

Krém:
60 g masla
2 PL práškového cukru
125 g mascarpone
125 g jemného tvarohu
125 g 33% smotany na šľahanie

Zmäknuté maslo šľahajte s cukrom. Pridajte mascarpone, tvaroh a šľahačku. Vyšľahajte hladký, nadýchaný krém. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekajte na každý koláčik kôpku krému. Ozdobte sezónnym ovocím, alebo polejte medom a posypte celozrnnými cereáliami.



Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS