Dobré recepty pre Dobré Jedlo no.2

25.10.15

Aj vám sa zdá, že je to tu v poslednom čase nejaké zakoláčované? Blog je zaprášený múčkovým cukrom a polepený cestom. Aby ste si nemysleli, že ma moja cukrárska profesia už úplne pohltila, zaskončila som svoju rúru pre zmenu rýchlou večerou. 


Zeleninový tofu páj je jedna z tých nevyhnutných istôt, keď sa dotrepete domov z práce, vonku je sopľavá sivá jeseň a vy máte len dve túžby - rýchla teplá večera a pohár vareného vína. 
Predstavujem vám ingrediencie:
Olivový olej
3 mladé cibuľky
100 g tofu
2 mrkvy
150 g brokolice
5 šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
Tymián, čierne korenie, soľ
110 g paradajkového pretlaku
500 ml zeleninového vývaru
2 zemiaky
1 lístkové cesto
Vajíčko na potretie

Na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Opražte na ňom nakrájanú cibuľku. Pridajte tofu nakrájané na kocky (Mäsojedi nech sa neostýchajú nahradiť tofu napríklad kuracinkou ;) ). Opražte ho zo všetkých strán. Pridajte nakrájanú mrkvu a brokolicu rozdelenú na maličké kúsky. Všetko spolu popražte. Na rade sú na polmesiace nakrájané huby a nahrubo nasekaný cesnak. Zmes počas praženia poriadne okoreňte, osoľte a pridajte tymián (množstvo podľa chuti, môžete ho nahradiť oreganom, medvedím cesnakom, či bazalkou). Po asi 5 minútach vmiešajte nadrobno nakrájané zemiaky, pretlak a všetko zalejte vývarom. Priveďte do varu a zakryté duste 5-7 minút. Hotovú zmes prelejte do zapekacej misy, prikryte vrstvou lístkového cesta, potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte v rúre predhriatej na 180°C 15-20 minút.


TIP: Na toto množstvo rozhodne neminiete celé lístkové cesto. Zo zvyšku si môžete spraviť jednoduché slivkové, alebo jablkové koláče. Cesto rozvaľkajte na asi 2 až 3 mm hrúbku a rozdeľte na rovnaké obdĺžniky. Do stredu poukladajte pokrájané ovocie, posypte ho škoricou a trstinovým cukrom, kraje potrite vajíčkom. Upečte v rúre predhriatej na 180°C, kým cesto nie je hnedé a chrumkavé. Hotové koláčiky poprášte cukrom.


Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS