Portobello polievka

9.8.15

Nie, nemyslím londýnsku ulicu. Portobello je druh krásneho, veľkého, mäsitého šampiňónu a my si z neho spravíme ľahkú krémovú polievku.


Skontrolujte zásoby a pripravte si:
2 PL olivového oleja
100 g prerastenej slaninky
1 strednú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
6 ks huby Portobello
2 stredne veľké zemiaky
soľ, korenie

Krémové polievky sú ultra ľahké na prípravu. Hlavná myšlienka je všetko uvariť, rozmixovať, dochutiť a zjesť. No ale potom by ste nepotrebovali magazíny o jedle a dôležitých foodblogerov. Tak sa zahrám aj ja trochu na múdru a nadiktujem prezložitý recept. ;) V hrnci zohrejte olivový olej, popražte na ňom pokrájanú slaninku, keď sa začne slaninka topiť, pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu a pražte spolu, kým cibuľka nebude "do sklovita". Nasleduje nasekaný cesnak a huby portobello nakrájané na menšie kusy. Sprudka všetko opražte. Rozhodne neznižujte teplotu, radšej častejšie miešajte, aby sa huby osmažili do hneda (a už vôbec huby nesoľte - pustia vodu a miesto smaženia by sa dusili vo vlastnej šťave). Po asi 3 - 5 minútach snaživého miešania stiahnite teplotu na minimum, pridajte nadrobno nakrájané zemiaky, poriadne premiešajte, osoľte, okoreňte a za občasnej kontroly poduste. Stačia 2-3 minúty a huby pustia vodu. Vtedy všetko zalejte teplou vodou (alebo vývarom). Stačí tak, aby boli huby so zemiakmi ponorené pod vodou. Varte na strednej teplote, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridajte sójovú smotanu, rozmixujte polievku ponorným mixérom, nechajte všetko posledný krát prevrieť a môžete koštovať, či vám niečo v polievočke nepochybelo. Nám sa napríklad naposledy zdala stále málo slaná a keď už sme solili, prihodili sme aj štipku domáceho čili. 

No a keď už som tá blogerka, tak som polievočku vyčančala, aby to aj pekne vyzeralo. Hrianka musí byť, aby malo čo chrumkať. Pekne si ju vypečte na troche olivováča a bude to eňo-ňuňo!





Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS