Friday Foodspiration

20.2.15


Dnes som taká jarne naladená, s dobrou náladou, plná energie. Možno tomu dopomohli tie tri espressá, alebo krásny slnečný deň a možno som len premotivovaná. Tak či tak, hlavne treba myslieť pozitívne! 

Pozitívne na mňa pôsobí aj cvičenie, ktorému som sa v poslednom čase znovu začala venovať. A s pohybom prichádza ruka v ruke aj malý prievan v stravovaní. Nie že by som teraz nezdusila pol čokolády, alebo si nedopriala na obed pizzu, ale plán je taký, že budem trochu viacej dbať na kvalitu. A tak sa začal môj výskum podobne ladených blogov, lebo kam inak by sa uchýlil moderný človek s prosíkom o radu v stravovaní, ako na internet? Jasné, že som našla pár inšpirácií aj na Slovensku, ale Heňu Peskovičovú a Healthy&Happy som už spomínala miliónkrát. Okrem toho, v tejto "zdravšej" kuchynskej odnoži akosi viac inklinujem k zahraničných blogom. A tak som vybrala 4, na ktorých momentálne najviac foodporním a hlavne hľadám cestu, ako si ten môj šalátik, či rannú kašičku ozvláštniť.


1. Happy yolks, farebné miesto v kyber svete s krásnymi fotkami a šťavnatými receptami.
2. Green Kitchen Stories, blog škandinávskej dvojice, ktorý presvedčí aj toho najzarytejšieho mäsožrúta dať si fajnovú zeleninovú bombu.
3. Naturally Ella, ktorej autorkou je v podstate Erin vlastne skvelým vzorom. Táto mladá dáma vyrastala na fast foode a napriek tomu dnes žije zdravšie, nerieši svoju váhu, píše o tom knihy a k tomu všetkému stojí za dizajnom niektorých z najkrajších blogov v tomto našom malom internetovom vesmíre. 
4. A nakoniec The Couple Cooks, čo doslova popisuje tento blog. Pár kuchárov, tím v kuchyni aj v živote. On varí a fotí a ona... Ona je vždy pri ňom, pripravená s čímkoľvek pomôcť, čokoľvek nové sa naučiť. 

Asi vám neušlo, že tri zo štyroch blogov, ktoré vám dnes ponúkam, sú prácou partnerov. Podľa mňa je dynamika v kuchyni rovnako dôležitá, ako všade inde. Myslím, že je čas zabudnúť na klišé predstavu páru, ktorý po sebe v kuchyni hádže taniere. Vášne sa dajú prejaviť aj pri varení! Tak si vyberte nejaký fajn recept a dnes večer si so svojou polovičkou niečo dobré ukuchtite ;) 

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS