Friday Giftspiration

5.12.14


Už ste niekedy nakupovali darčeky 22. decembra? Ja áno! A už nikdy, NIKDY nespravím tú istú chybu. Dnes je piateho a síce mám ešte len pár maličkostí, ale zoznamy sú spísané, niečo už je na ceste a v pláne je ešte mini výlet do džungle nákupného centra.
A že som spolupatričná, tak som niečo vyhrabala aj pre vás. Dary sú pre milovníkov pečenia, vyjedačov komôrkových zásob, vášnivých obzeračov food porna a kurzy varenia pre tých šmatlavejších.

1. Začnime skraja - žabopismi. Také predplatné nikdy nie je zlé. Hlavne v prípade, ak si dotyčný časopis aj tak pravidelne kupuje. U nás doma tým riešime ešte jednu nemilú vec - často sa totiž stávalo, že sme rovnaký časopis nechtiac kúpili dvojmo. Medzi moje obľúbené patria:
F.O.O.D. , Apetit a naše slovenské PYRÉ
2. K druhému tipu pripájam aj varovanie - darček nie je vhodný pre matky, svokry, alebo dlhoročné manželky. Hlavne tie domýšľavejšie by mohli zavetriť provokáciu. Veď čo vám napadne, ak si v obáločke nájdete poukaz na kurz varenia? Ak ale máte doma mladomanželku, alebo neviete čo darovať kamoške, Kurz Rawenia s Heňou isto poteší, alebo si objednajte zaučenie do tajov kuchyne s Táničkou.
3. Bez mučenia priznávam, že som hrnčekofil. Moja diagnóza je charakteristická neustálim hľadaním toho "pravého" hrnčeka. Moje postihnutie dosiahlo štádium, kedy tieto nádoby určené na tekutiny delím na podskupiny. Do tej "zimná horúca čokoláda" by sa super hodili hrnčeky z F&F Home. Ak ale preferujete čaj, tak sklenený čajník so sitkom na blahodárne lístky nájdete na coolberry.sk. No a ak máte v rodine niekoho, kto ustavične niekam uteká s plastovým pohárikom s kávou z kaviarne, strčte mu do ruky KeepCup. A keď už sú tie Vianoce, tak rovno z limitovanej edície, ktorú vytvoril Jon Contino.
4. A dostávame sa k mojej obľúbenej rubrike - keramika do kuchyne. Osobne som vyznávačkou starého dobrého smaltu, liatiny, keramických zapekacích mís a porcelánu. Našťastie sa stále medzi tými keramickými panvicami, silikónovými formami na pečenie a kopou ďalších noviniek, stále nájde množstvo klasického riadu do kuchyne. Vybrala som pre vás dózy, či zapekaciu misu s krásnym vzorom. Ak chcete niečo špeciálnejšie, určite sa zamilujete do vyšívaného porcelánu Dity P. Ja mám jednu jej misku doma a narozdiel od hrnčekov, v tomto mám jasno - tá mištička je moja najmilšia. Ale chodia po tomto svete aj také šťastné ženy, ktoré už majú riady od výmyslu sveta. A tu by som ja odporučila niečo výnimočné - sadu tanierikov od Roba Ryana s krásnou kvetinovou kresbou a veršami. Veď čo už môže byť viac fancy, ako servírovať kus koláča s kusom poézie?
5. A dostávame sa k čerešničke na torte (alebo v tomto prípade - kométe na stromčeku), samotné šmaky! Z tej neuveriteľnej ponuky som vybrala tri stránky, kde si iste každý nájde niečo na mieru:
Mix It a ich vianočné boxy, Jedlová sekcia na Nordic Day a ak ste na zdravú stravu, tak určite bežte na Hmmm.sk.

Tak čo? Cítite sa inšpirovaní? Zavetrili ste už vo vzduchu čaro Vianoc? Jedna rada na záver - akokoľvek sa chcete pred svojimi spoluvianočníkmi blysnúť, myslite na to, že od Štedrého večera po januárovú výplatu je ďaleko. Takže ak nechcete na dariská minúť aj gate, v nedeľu vám naservírujem niekoľko milých darčekov, ktoré si pripravíte aj sami doma, vlastnoručne a zo srdca.

A ak chcete vyhrať niečo pre seba, tak si kliknite na GIVEAWAY tu >>> http://bit.do/DavajPrec

P.S. Po dopísaní tohoto článku mi napadlo ešte 365 859ks vianočných darov, takže priebežne sledujte Dare to Cook na Facebooku, kde ich budem postupne hádzať do pľacu. ;) 

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS