Friday Foodspiration

22.8.14


Dnes to bude trochu iná nádielka, ako obyčajne. Dnes tu nenájdete žiadne recepty. Zato tu mám dôkaz, že aj taká maličkosť, ako vlastnoručne namiešané vločky, alebo originálne nápoje, si môžu nájsť svoje miesto na výslní a v regáloch obchodov. Toto je inšpirácia pre tých z vás, ktorí majú doma skvelú marmeládu, alebo robia poctivú paštiku, varia lahodné sirupy, či hostia svoje návštevy domácimi koláčmi. Toto je pre všetkých, ktorí si myslia, že ten ICH produkt neprerazí. Značky, ktoré tu dnes vidíte začínali z ničoho, ale pomaly sa vypracovali a svojou kvalitou a nápadom si získali srdca a hlavne žalúdky mnohých z nás.

Mix It je asi najznámejšia z týchto značiek. Začali s malou ponukou vločiek, ktoré si sami namixujete z kvalitných surovín. Aký jednoduchý nápad! A predsa, nikto pred nimi to nerobil. Využili dieru na trhu a dnes už môžete chrúmať aj ich snacky do vačku, alebo zahryznúť do MixIt tyčinky.

Ginger Maniaci zase stavili na istotu so zázvorkou. Tento nápoj sa nenápadne predieral do nášho povedomia, ale v obchodoch sa predávali len dovozové značky (väčšinou z USA). A keďže sa zázvorka začína používať už aj do rôznych cocktailov, je fajn, že máme vlastnú značku vo vintage fľaštiške. A musím podotknúť, táto zázvorka je maniakálne štipľavá! ;)

Jablčnô... Cider som viac menej objavila v kuchyni. Používa sa v anglických, ale aj francúzskych receptoch. Podlievate ním mäsko, dochucujete omáčky, prilievate ho do cesta na koláče. Tento mušt je perlivý, mierne kyslý a vyrobený 100% zo slovenských jabĺk. Čo viac môžete chcieť?

My ľudia sa o svoje brušká staráme nadmieru statočne, ale čo naši štvornohí miláčikovia? Našťastie je tu Suši, psík kulinár. ;) Sušienkovo predáva kvalitné sušienky pre psov s vysokým obsahom mäsa, doplnené zeleninou, ryžou, ovsenými vločkami, alebo olivovým olejom, či old school bravčovou masťou. Tak už len zistiť, či váš psík radšej divú sviňu, alebo losie bobky a môžete objednávať na kilá! 

Aj keď dnes už všetky tieto lahôdky nájdete v spleti virtuálneho sveta, ja som sentimentálny človek. Rada chodím do obchodov, ešte radšej do tých pekných a pozerám a kutrem, čo tam majú. Našťastie aj naši "malo-výrobcovia" majú svoj obchod. V Bratislave, na Dunajskej,  v MOJE. Tam nájdete všetky tieto slovenské a české gastro poklady a ešte omnoho viac! ;)

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS