Tuniak gentleman aneb Cestovinovo-tuniakový šalát

28.5.14

Dnes tu mám pre vás jeden ľahučký a rýchly recept ako stvorený na dni, keď prídete z práce alebo školy uťahaní a hladní a nemáte silu stáť dve hodiny v kuchyni, ale na druhej strane, chleba z maslom nie je to, po čom vaše bruško baží. Verte mi, tento šalát pozdvihne cestoviny na vyšší level. A prečo tuniak gentleman? Pretože servírovať budeme Mr.Tuniaka s mašličkou (cestovinou farfalle). Ale dosť bolo ód, ide sa nakupovať! Na nákupnom lístku nesmie chýbať:
300g farfalle
60g rukoly
250g tuniaka vo vlastnej šťave
10 ks cherry paradajok
10 ks čiernych olív
2 ks mladej cibuľky
4 PL olivového oleja
1ks citrón
soľ a korenie


Vo veľkom hrnci dajte zovrieť vodu s 2 lyžičkami soli a uvarte v nej cestoviny. Kým si farfalle dávajú jacuzzi, umyte si rukolu a paradajky. Rukolu párkrát prekrojte, aby vznikli menšie kúsky, paradajky a olivy rozkrojte na polky a všetko dajte do veľkej misy. Pridajte scedeného tuniaka, pokrájanú cibuľku, soľ, čerstvé mleté čierne korenie a šťavu z polky citróna. Zľahka premiešajte. Keď sú cestoviny al dente, je čas dať nášmu pánovi tuniakovi jeho motýlika. Farfalle sceďte, premyte studenou vodou a pridajte do misy so šalátom. Prilejte olivový olej, premiešajte, ochutnajte, dochuťte, ak vám inštinkt káže a delikatesný, sýty šalát je na svete! Ak môžem doporučiť, odložte prikrytý šalát aspoň na pol hodinku do chladničky, chute sa navzájom krásne prepoja. Dúfam, že vaše rande s Mr. Tuniakom gentlemanom dopadne na výbornú. Dobrú chuť! ;)


P.S. Ospravedlňujem sa za trestuhodnú kvalitu fotiek, ale môj starý dobrý objektív na zrkadlovke odišiel do večných lovíšť, takže som v krízovom režime. Nebojte, už sa pracuje na náprave ;)

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS